Inte bra det här

Vi har haft högtryck och värmebölja i några veckor nu och vattentemperaturen har stigit lika fort som vattnet har sjunkit undan. Fisket håller på att dö ut för den här våren.
Det vi behöver nu är ett stigande vattenstånd och kallare väder för annars är ganska badbart om en månad skärgården. image122

Just nu känner man att fiskelusten efter de blanka försvinner för varje dag som går. Det är ju sommar och då fiskar man ju heller inte öring! Istället får jag tänka tillbaka på den gångna säsongen. Många fisketurer har det blivit..

Det började illa i höstas för ett halvår sedan. Med 12 grader i  vattnet och gassande sol fiskade jag Johan, Melker och Erik efter höstöring Bråviken. Det blev inget den turen och hela hösten blev faktiskt fisklös. 
 image24
(Bråviken oktober)

image36
(December i Bråviken)

Efter nyår var det nya tag och året kunde börjas med en liten besa i Bodaviken, men fisket gick inte bra då heller. Hela vintern var en tuff prövning i Bråviken. Men I Gryt fanns hoppet. Butcher visade i februari hur dom såg ut! 
image59  
Februariblänkare!!

Min tid blev istället våren då jag lyckades landa nio havsöringar. Som vanligt slet sig de största tyvärr. En fisk i bodaviken i Mars som var riktigt stor slet tafsen i hugget och visade sig direkt efter i ytan. Hade tafsen hållit och fisken krokats ordentligt hade det säker blivit en våldsam fight på 5/6an. 

Glädjande nog var det massor av fisk denna vår nere i Gryt. Hoppas dom finns kvar i höst också. 
image109
(Marsöring)
image115image113image118

(aprilfiskar)

Nu kommer nog sommaren ganska fort och då kommer andra fisken in i bilden. Kanske skulle man testa lite regnbåge? Sen går jag och ser smått fram mot sensommarens bokade fiskresa till Finnmark i Norge! Det blir fjällfiske efter storöring med guider och allt. Fram till dess får jag nog öva upp mitt torrflugefiske :P för det är verkligen inte min starka sida.
   
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0