Dåligt med vind i helgen

Fiskade lite öring under lördagen och söndagen. För lite vind för att öringen skulle vara på hugget. Nu kommer vårvärmen när som helst. Båten är redo att sjösättas.

Noll kontakter i helgen alltså men andra verkar inte ha haft så bra fisken heller.

Triss i besor
Återvände idag till Boda för att pröva igen. Kall natt utan vind hade gjort att nattisen lagt sig. Inte någon vind fören kl 11 heller så isen låg kvar. Fisken gick och vakade på samma ställen som dagen innan, till och med genom isen!

När vinden kom och isen försvann så började fisken vaka mer frekvent och på en och en halv timme fick jag tre och tappa en. De tre fångade var mellan ca 55 och 65 cm och bruna. De tog på en lite rosa märla som fiskades som ändfluga i en rigg med en grå nymf som upphängare.
 
Testade med några torrflugor men de ville ta dom. Istället var det riktigt långsam hemtagning med långa dragningar som lockade hugg.

Alla släpptes såklart tillbaka.  

Bistert och bittert

Minusgrader, konstant snöfall och nordanvind. Så såg den grå dagen ut i Bodaviken Det var isfritt från vindsurfingstranden och ut. 

Efter några timmar tappade jag en större fisk som slet tafsen. Jag måste börja fiska med grövre tafs, det är dessvärre inte min första öring som slitit med sig flugan. Idag körde jag spets 0.225  som klarar dryga 5 kilo enligt spolen. Funderar på att gå upp till 0.25 men det känns grovt när man fiskar med riktigt små flugor. 0.25 skulle ändå vara ganska klent om storöringen skulle hugga.

Det vakade rätt mycket på eftermiddagen och badstranden låg helt stilla. Fisken ville inte hugga på flugor fiskade med sjunktafs, även om jag brukar få rätt mycket fisk med sjunktafs (den stora högg på flugrigg fiskad med sjunktafs).

Taktik 2 blev att knyta ihop en lång nylontafs med linspolarna och sätta på en liten nymf i änden. Denna fiskades med riktigt långa och ytterst långsama hemdragningar vilket lockade till hugg. Ingen fastnade speciellt bra. 

När de vakande fiskarna fått känna krok slutade dem vaka. 

Snart är den hemska vintern över för i helgen ska det bli 8 plusgrader!
  

Regnbåge i skärgården


Mellan 2 -3 kilo, helt klart odlad hane. Gäddbiten var den också!  Den nappade på en vickevobbler.


Inte så vacker kanske men den första bågen i skärgården jag fått. 


Vintern får ta slut snart!

RSS 2.0