Bråviksfiske

Söndagen var kall och jag prövade fisket några timmar i Bråviken. Med spinn ska tilläggas, det var kallt nog.

Resultatet blev en virvel som vände bakom draget inne vid land. Inte mycket mer. Men jag hittade blanka öringfjäll på stranden, någon hade fått nåt fint där tidigare. Kanske på lördagen, vem vet.

Nu går det nog att pimpla på många mindre sjöar.


Gäddfiske

Idag blev det gädda med Sasse. Vi skulle pröva ett ställe som varit hett den senaste tiden.!OBS! INTE I GRYT !OBS!


Sasse stack iväg i sin fiskemaskin och drog på två innan jag ens var i vattnet. Sedan försvann han iväg och jag satt å gnugga vassar efter gurka med ringen. Tyvärr gick blixtlåset  på ringen åt helvete så det måste lagas på något vis.
Gädda är inte min starka sida ingen fisk jag direkt går igång på heller. Efter ett tag hade jag en på och lite senare landade jag en vanlig 2kilos och en mindre knappa ettkilos. Det blåste, var kallt och regnade, riktigt skitväder.
 
Sasse kom förbi, jag visste att han skulle fråga hur många jag fått, och jag satt och klurade på om jag skulle säga som det var eller om jag skulle hitta på att jag tagit sjutton. För nåt i den stilen gissade jag skulle krävas för att bräcka honom. Men jag sa som det var för han hade inte fått några fler än sina två heller. Den usla sopan, med kajak å allt ;)

Lite senare kommer han paddlande för allt vad benen är värde, för det är en kajak man tramppaddlar, och säger att han fått stor. I en IKEA-kasse ligger storgurkan och ska plåtas. 99 cm och 8.6 kilo. Den hade jag inte velat ha i ringen, fy fan för dessa monster. Den hade dessutom bitit Sasse för hela kajaken var blodig som ett helt slakthus. Bitts gör minsann inte öringar!

Bjässen klarade av att återutsättas efter vägning och mätning och kortare paddlingstur.


99 cm / 8.6 kg på fluga från kajak.


Oj det har visst hettat till hos vissa!

Nog förstod jag att det låg och pryde hos vissa hemlighetsmakare men det behövdes visst en riktig provokation för att de skulle yttra sig här!

För alla som inte vetat om det så kommer jag inte skriva någon "topp 5"  utan det var ett skämt för att reta er som retar upp er på obetydligheter. Det finns inga mail från Stockholm. Men upplägget lyckades tydligen ganska bra.

Jag skriver om precis vad jag vill i bloggen. Hur mycket om Gryt och Bråviken som helst. Tycker ni det är för trångt är det fritt att flytta.  Ni kör trailer antar jag? Jag har båtplats för boende.  

Min blogg är ett extremt obetydligt inslag i sammanhanget om båtökningen i Gryt, så få läsare har jag för några 100 om dagen var också ett tillhörande skämt. 

Jag skulle aldrig röja mina bästa öringställen i Gryt på bloggen men för goda vänner kan det göras undantag. 
Jag läser gärna själv om var "ungefär" folk fiskar och hur det går, och jag kommer fortsätta att skriva hur mitt fiske går. 

Gillar ni det inte är det ju synd men det är inte mycket ni kan göra åt saken. 

Skitfiske på er, hoppas ni hittar nåt riktigt bra fiske någon annan stans i någon ännu oupptäckt  ofiskad och båtfri skärgård. 


  

 


Gryts top 5 för öring!

Det har börjat trilla in en del mail från nyfikna fiskebröder runt i landet som är intresserade av att testa fisket efter öring i Gryt! Intressant att folk ända från Stockholm vill åka hit en fight med våra öringar. Som solidarisk fiskebroder kommer jag därför att i en ny serie här i bloggen lista mina fem hetaste ställen i Gryts skärgård.  

Det här är platser ni inte får missa!

Först ut kommer plats nummer 5!


Huklint eller "kanalen" som jag kallar den är ett riktigt hett vårställe som inte många känner till.
Här formar öarna en kanal med ordentligt djup och denna kanal drar till sig mycket fisk på våren. För att det här stället ska fungera måste det blåsa syd eller nordvind så att vattnet strömmar genom. Jag vet inte varför fisken kommer hit men något måste det vara eftersom fisken finns här vår efter vår.
Vid militärbryggorna har flera fina öringar huggit. Låt inte djupet avskräcka, fisken hugger nära bergskanten.
Bäst fiske har jag haft med 20 grams vickevobblers, gul/grön eller Gul/röd precis under ytan. Den största öringen jag fått här vägde nästan 4 kilo.


Nästa vecka kommer nr 4! Det blir ett mer välbesökt ställe, men några fler båtar tror jag allt det klarar av!

Besöksstatistiken ökar!

Under hösten har det gemomsnittliga antalet besökare på bloggen fortsatt öka kraftigt. I oktober låg genomsnittliga unika besökarantalet på nästan 100 läsare per dag.


Resultatlös öringjakt

En dag i lågtryck och en i högtryck.
Den första dagen fiskade jag från land i fredags. Ett av mina favoritställen, plötsligt på eftermiddagen kommer en fiskare till. Vi pratade lite, han hade inte fått nån heller. Men för några veckor sedan hade han fått torsk! Från land på öringdrag. Där ser man tänkte jag. 

Tog båten dagen efter skulle undersöka saken lite bättre. Med lod, men torskpilk hade jag ingen. Åkte runt och letade lite vid djupbranter och ekolodet markerade för fisk lite då och då längs botten. Jag släppte ner de tyngsta draget jag hade med extra förtyngning, plus en jigg som upphängare. Fortfarande för lätt till vikten. Inga hugg. Mitt ekolod kan vara lite mysko ibland, jag vet inte om jag vågar lite på det. Lördagen var väldigt klar och vacker, flera andra båtar var ute och fiskade. En båt åkte ut och lade sig en bit utanför havsbandet och låg sedan stilla där. Jag tror den båten fiskade torsk. Av dom här nya erfarenheterna så skulle jag gissa att det faktsit finns lite torsk åter i skärgården. Om det stämmer lär det höras mer fram över.

Jag gick över på att fiska öring istället, men inte en fena nånstans. Hösten är svår.

   

RSS 2.0