Näst ut

Denna fluga är en klassiker som inte får fattas. Den är nog ett av de mest säkra korten jag känner till.


Man kan binda den i många varianter, stora som små. Man kan variera trimningen också. Ibland kan de buskiga fiska bra. Sen kan man alltid enkelt trimma med en buskig ovårdad Streaking caddies vid vattnet om man skulle vilja ha en mer tajt trimmad fluga.
Bättre bild på Killern!

Bråviksørret till Finnmark

Det är dags att pröva lite nya utmaningar och därför kommer bråviksöringen att bege sig till Finnmarksvidda för lite öringfiske V35. Idag bokades biljetter med tåg till Oslo och flyg till Alta.
Det blir fem dagars fiske med guide på vidden och det kommer att satsas på ørret, storørret. Bråviksöringen kommer inte sky några medel i jakten på trekilosfisken. Han kommer knyta på laxtuber om så behövs. Men plåtveven lämnas hemma.. så lågt får man inte sjunka.


Bråviksørreten håller som bäst på att planera och producera fenomenale ørretdräperer!
Först ut är en tundraklassiker för ryssöringen. "Torills killer".
Detta mönster lär vara hur säkert som helst för den ryska öringen. Men nu är det ju norska öringar och även om Finnmark säkert e kanoners lär Ivan några mil öster ut ha bättre tillvaratagna fiskevatten och Bråviksørreten tokk därefør besluttet at trimme opp dette populäre mønster med lite muddler.    

Reslutatet blev denna!Med denna lär jag komma minst 2 kilo på vägen till målet!

RSS 2.0