Gäddflugor

Jag brukar binda flugor själv, men på sista tiden har jag börjat köpa en del. Gäddflugor kommer absolut köpas i fortsättningen. De är jättestora materialslukare. Fick min första gäddbuske från flugor.se idag, "husets special" är 19 cm!! och har ett halvt flashabouknippe i vingen.. å det e bara halva flugan.. Undrar hur jag ska kasta den här skapelsen.. bara 26 kr kostade den, hur kan de gå vinst med det priset egentligen.. har beställt lite olika sorter

image75
Husets special, den är 19 cm tjock som en Rapala. 

image76
"Zonker" 

image77
 Den här ska jag ha kul med =)image79

Fluga? Julgran? dammvippa? Den ska vara jäkligt bra i alla fall.

image80

Det här är en tarponfluga, säljs den som i alla fall, men jag tror gäddan vill ha den ändå. 

  

Första vårfisket i Gryt

Fiskade med pappa. Vi tog "lillbåten" ut till ett fint HÖ-ställe vi fått en del på tidigare. Det blåste rätt så mkt.
För första gången satsade jag med fluga och flytring. Det blir mer sånt framöver.

Ingen av oss fick eller kände någe. Det var svårt att nöta på med vinden som bråkade. Bästa chansen kändes det som om det var vid en strand med full pålandsvind (10-12 m/s) men där gick det inte att flugfiska så bra.

Jag testade i en lugn liten grund vik i lä också men inget där heller.

Nya 7/8an har nu fått en fighting butt =)
Butten va ganska stor, kanske mer avsedd för klass 8/9or enhands men det gör inget. Monteringen gick ganska lätt hoppas det håller.

Jag blev ruskigt sugen efter denna tur att testa gäddflugfiske, nu när jag har ett spö som kastar "fågelungar" så kan det vara värt att pröva.Det blir säkert en del om man fiskar på heta platser nu på våren.

Gäddflugtafs beställt, gäddflugor också. Jag har en naiv föreställning att jag ska hitta en vindskyddad grund vik (1-1,5  meter djup) med massa lekgädda som jag ska se ta flugan. 

image68image69image70image71image72image73image74 

Idag är det torsdag

Solen skiner än, det är faktiskt vår ute, fast bara där solen kommer åt än så länge. I skuggan är det minusgrader. Det börjar bli lite effekt i ljuset nu. Men det ska mulna på till helgen.. image67

och så var helgen över och solen tittar fram..

Jajjemen solen skiner och det är måndag. Idag hade det ändå varit mysigt att vara ute.

finns det fisk i den förbannade viken eller?

Nu har man gjort det igen. Bommat Bråviken. Inte en känn. Fiskade med nya 7/8an och IM-linan. Nåt lärde man sig iaf. Fiska med IM-lina = linkorg ett måste. Linan sjunker lite mer än flyt och det blir svårt att skjuta.. 

spöt och linan var annars inte en flugfiskares våta dröm att kasta med men vad ska man begära när det kostat mindre än 800.. Om jag kan sträcka ut linan också kommer nog en del fixa sig. 

Inga kontakter idag heller. Fisken e ju som bortblåst. Förra året fanns mkt mer smått men iår har jag inte sett mkt fisk alls. image66
Avslutade min dag ute på skäret.
   

Nyköping

Jag sasse och harrydavid åkte till Nyköping. Vi fick inget.
Jag fiskade både enhands och tvåhands och det va kul att kunna växla lite mellan utrustningarna. Jag fiskade med sasses 850 grain på tvåhandsspöt över stenbron men lyckads inte meta upp nån besa iaf.

Igår när jag var borta kom dessutom nya fluglinan. En Clear Intermediate wf8 lina till 7/8an. Den såg fin ut och fick plats på #6 rullen. image65

Lördag utlovas 4-5 s/m fr. SV och halvklart med solglimtar. +3 grader. Perfekt vinterväder för öring. Det va länge sen vi hade minusgrader nu.. fast kall vind kan vara lite körigt också

7/8 spö på väg och intermediatelina

Idag lova jag mig själv att ta en tur till ett ställe och fiska där i början av juni kl 03.00 i första ljuset och fram till morgonen.  

Jag har "hört" historier om fiskare som haft "fantastiska" öringfisken långt in i juni månad mellan klockan 3 och kl 7.. det lär säkert vara lite behagligare då än nu.


Underbar dag i Gryts skärgård

Jag Butcher och Silver åkte ner till gryt och bort från alla besor. Vi fick bara en fisk men det va sannerligen ingen besa! Grattis Butcher, 2.1 kilo pure silver!!

image54image55image56image64image58image59image60image61image62

Nu bär det snart iväg söder ut..

Lufttryck ca 985
Vind 10-15 m/s Syd
Temp några plus
Väder, ska tydligen vara halvklart
Vattenstånd +30

Rapport följer..

RSS 2.0