inom nåra år kanske?

image39
image40
image41

Lite skönare än Bråviken kanske..


Bra bok till jul?

Pröva den här!
image37

Blev rekomenderad av Johan å Melker att läsa den och nu när den kom in på  vårt campusbibliotek så låna ja den! Det är en bra bok som som handlar om hur fisken tar eller kanske rättare sagt nu för tiden, tog, slut.

Skrämmande att en så liten näring får så mkt stöd att leva vidare, våra politker håller dessa fiskare som inte har råd med soppan till båtarna och ändå inte fångar nån fisk med bidrag så att de kan fortsätta fiska efter fisk som inte ens finns kvar. Det riktigt skrämmande är det inte bara är ekonomisk oförsvarbart från statens håll, det är en ekologisk katastrof som aldrig kommer att återställas.

image38

Man säger fiskbestånden försvinner på grund av föroreningarna men det stämmer inte. Det är överfiske som e boven.

Fortfarande ingen fisk!

image35
8:e december
Försökte igen, vinden låg på lite från sydväst och gjorde fisket kallt. På morgonen prövade jag en ny vik jag aldrig varit i tidigare. Utanför låg en flock måsar och dök på något, strömming kanske? Jag kände inget där i alla fall och åkte vidare till mer bekanta platser. Ganska snabbt fick jag hugg där, på vit räka tror jag det var. Byte plats en tredje och sista gång för dagen, till lä. Där hände desto mer, jag såg fisk i ytan och hade flera misstänka kontakter.
När dagen var över kunde jag dock återigen konstatera att jag fisklös. Varför är det så svårt på hösten? På våren är det ju så löjligt enkelt ibland..

Nu i alla fall känns det mer rätt att fiska grunt igen, vattnet är kallt som satan och fisken börjar nog inta det klassiska vinterbeteendet igen, det vill säga stryka extremt landnära på grunt vatten. Många vinterfiskar jag tagit har gått på just 1-1.5 meters djup.
image36

RSS 2.0