Buzzer!

Jag satt och surfade runt lite och helt plötsligt satt jag på en engelsk sida med bilder på så kallade "buzzers" vilket är amerikanskt eller engelskt uttryck för fjädermygg.  Flugorna som är mycket sparsamma liknar puppstadiet hos insekten.
Flugan används mest i stilla vatten och kan fiskas på många olika sätt, ofta djupt vilket den heltäckande epoxylacken ser till att den hamnar. Ibland fiskas även flera buzzers på samma gång och den går att ha som upphängare eller eftersläntare till en torrfluga.

Flugan fiskas enligt diverse artiklar på nätet, "dead drifting" eller fritt svävande på svenska, med lång tafs. I praktiken betyder detta att den sjunker till en eventuell indikator eller torrfluga stannar den på önskat djup. 

Jag föll även för flugornas stil, de känns väldigt läckra och glasiga när de är epoxylackade. Glitter, och färger lyser upp med vacker lyster. 

Den variant som blev bäst var denna buzzer!

Caran672s Buzzer

  
Krok: Klinkhammer typ size 12-14

Kropp: Svart bindtråd, blått strå flash

Torax: Orange antron som sköld, pearl flash på sidorna om skölden. Pearal flashen är från mylarslang.

Spröt: Pearl flashen.

Lack, Snabbepoxy. Hellackas

Gör såhär, fäst det blå flashstråt långt ner på böjen och täck kroken med bindtråd, ribba sedan. Bind in antronet och sidflashen. Vik fram båda och färst. spara lite av flashen.
Lacka hela flugen tunt med epoxy. Lättast är att använda snabbepoxy och lacka direkt medans limmet är löst.  

Här finns en informativ artikel på engelska om buzzerfisket.
http://globalflyfisher.com/patterns/buzzer/ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0