Bomtur

Nu har det äntligen blivit riktig höst och då sticker ja iväg igen på en öringtur. Nu fick ja tyvärr ingen fisk, men man går ändå sällan helt lottlös hem från Bråviken.
Idag så såg jag tex säl på ganska nära håll. Den kom upp för att andas och titta på mig en gång var femte minut ungefär, kanske 100-200 meter från land. Det är svårt att bedöma avstånd rakt ut i vattnet. Fin va den iaf. Lite skönt att man inte satt i ringen denna morgon för då hade han kanske blivit mer nyfiken. =)

Sen hade ja några misstänka stopp i linan, och en fisk som absolut var efter flugan. Bara 9-10 meter ut från stranden har jag en fisk som kommer upp och gör ett vak bakom flugan. Jag tror den gjorde nåt utfall mot flugan men avbröt hugget.

Sen kom regnet

Titta en liten sväng i Näveån också, denna å är ju jättekort men har några få fina lekplatser. Det stod faktiskt fisk kvar i ån och jag såg hur plogar på ytan bildades när jag kom trampandes. Ingen lekaktivitet dock.

En viktig detalj i sammanhanget är att termosen nu innehöll glögg istället för kaffe. Tror jag ska fortsätta me denna trevliga julkrydda i fisketurerna framöver. Detaljer e sånt man ändå kommer ihåg alla åren senare..

image32image33image34


Kommentarer
Postat av: Johan

Snygg fluga!

2007-11-26 @ 13:13:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0